• Bani
 • probleme
 • puterea
 • veverita
 • semne de primavara
 • acord
 • a fost distrusa o tara
 • viata ca o scena
 • Romania pe "roti dintate"
 • blocaje
 • ochi
 • dragoste
 • asigurat_neasigurat
 • cand iubesti
 • curaj
 • zidurile_barierele
 • te poti simti singur ...

Gandirea pozitiva

Gandirea pozitiva

In ultima perioada de timp, m-am tot lovit de “gandirea pozitiva”. Discutiile profesionale sau personale, se terminau inevitabil cu “trebuie sa fii puternic!”. Mintea mea a tradus mereu acest lucru prin “ trebuie sa fii pozitiv!” Corect pana aici, dar analiticul din mine era framantat de cateva nelamuriri: Ce inseamana gandirea pozitiva, de fapt? Ce insemana sa fii pozitiv? Asa ca m-am gandit (pozitiv, de altfel) sa va impartasesc cateva lucruri privind acest subiect.

Gandirea pozitiva este, de fapt o ATITUDINE! Este modalitatea de a privi lucrurile astfel incat sa astepti rezultatul pozitiv in orice situatie. INTOTDEAUNA! Cu alte cuvinte, sa privesti, intotdeauna, jumatatea plina a paharului. Pentru a ajunge sa gandim pozitiv, trebuie sa intelegem corect cum functioneaza. Prin simplul fapt ca gandesti pozitiv, reusesti singur sa nu iti mai impui limite! Gandirea pozitiva ne ajuta sa ne folosim la maxim toate resursele de care dispunem. Gandirea pozitiva ne ajuta sa ne concentram pe o solutie, in cazul unei probleme si nicidecum pe scuzele psihologice. De cate ori nu ati auzit de la apropiati lucruri de genul: “ nu pot”, “e prea greu pentru mine”, ”nu o sa reusesc niciodata”, “criza e de vina”, etc.?  Cu alte cuvinte, singuri si-au setat limitele si tot singuri isi pun bariere in rezolvarea unei probleme/situatii. Trecerea granitei in partea corecta este conditionata de gandirea pozitiva. In loc de “nu pot”, este suficient sa spunem “pot”, in loc de “ e prea greu pentru mine” este suficient sa spunem “ eu intodeauna reusesc”, si exemplele pot continua. Cu singurul amendament ca trebuie sa gandim si sa credem ceea ce spunem!

Ganditi-va la situatiile in care ne  simtim  puternici. Se intampla de obicei atunci cand stim ca e simplu si ca o sa reusim! Dar ce se intampla  atunci cand ne  asteptam sa pierdem? ... apare automat frica, devenim   astfel mai putin concetrati  pe ceea  ne dorim. Pe scurt, daca gandim  negativ  ne oprim  singuri  sa fim  puternici. Iar directia pe care ne  concentram, este directia inspre care ne  vom indrepta. Nu exista simplu sau dificil, exista doar modul in care noi privim lucrurile, atitudinea si sensul pe care il atribuim lucrurilor din viata noastra. Prezentarea unui material, de exemplu, poate fi perceput ca fiind un lucru foarte usor pentru unii si un lucru aproape imposibil pentru altii. De ce? Foarte simplu! Atitudinea face diferenta!

Pentru a intelege cat mai bine gandirea pozitiva, regasiti mai jos un exemplu de pozitivism dus la extrem. Un exemplu de atitudine , indiferent de incercarile vietii:

 

Se numeste Aimee Mullins. Poate numele nu va spune nimic, dar multi dintre noi am admirat-o in rolul femeii ghepard in filmul Cremaster 3 sau un rol de reporter in filmul World Trade Center. In 2010, revista People a declarat-o una dintre cele mai frumoase 50 de persoane din lume, iar din 2011 face parte din echipa de celebritați a L’Oréal Paris alaturi de Eva Longoria, Gwen Stefani și Beyoncé. Dar, cine este acest personaj? In 1976 in Allentown, Pennsylvania se nastea Aimee Mullins, diagnosticata cu hemimelie fibulara (lipsa fibulei), lucru care a dus la amputarea ambelor picioare de sub genuchi la varsta de un an. Este o atleta și activista in domeniul sportului și al noii generații protetice cunoscuta datorita realizarilor sportive in ciuda condiției medicale . Este in acelasi timp, este si actrita jucand diferite roluri in filmele enuntate mai sus, dar si in Five Little Pigs, Marvelous sau Quid Pro Quo. In 1999, Aimee Mullins a participat la prezentarea de moda a designerului britanic Alexander McQueen, in Londra, avand proteze din lemn de frasin cu cizme integrate, fara ca publicul care nu o cunoștea sa iși dea seama ca aceasta purta proteze. A trebuit sa invețe sa mearga cu proteze, dar asta n-a impiedicat-o sa faca sport in timpul facultații, cand a participat la competiții sportive ce nu erau dedicate persoanelor cu dizabilitați și a reușit sa atinga performanța. In 1996 a participat la Jocurile Paralimpice de la Atlanta, la probele de 100 de metri (17,01 s) și sarituri in lungime (3,14 m)  alergand cu o pereche de proteze din fibra de carbon, proiectate sa imite picioarele din spate ale ghepardului. Astfel, ea a devenit prima femeie cu dizabilitați care a participat la Asociația Americana de Atletism stabilind un nou record mondial și depașind aparentele bariere impuse de condiția ei fizica.

 

Aimee spune Aimee Mulinsca „Nu trebuie sa corespundem ideii de frumusețe a altcuiva. Decide pentru tine și inventeaza acea versiune a ta pe care iți dorești sa o vezi in acea zi.”

Motto care i se potrivește foarte bine pentru ca Aimee are nu mai puțin de 12 perechi de proteze de diferite lungimi și din materiale variate – de la lemn, sticla și pana la titaniu. In funcție de acestea, ea iși alege și inalțimea pe care o va avea intr-o zi( intre 172 cm și 185 cm). Așa a descoperit ca ceea ce noi numim dizabilitate, ei ii confera superputeri, abilitați pe care oamenii care s-au nascut normali nu le pot avea.

Totodata Aimee  participa si la conferinte motivationale. Va invit sa urmariti un astfel de moment, plin de gandire pozitiva. 

Cred ca este un exemplu graitor despre gandirea pozitiva. Nu trebuie, insa, sa uitam ca gandirea pozitiva nu este suficienta pentru a avea succes, aceasta este doar atitudinea care ne conduce spre calea de a avea succes, ca gandirea pozitiva ne incurajeaza, ne da puteri, pentru ca vom crede cu putere ca vom reusi si astfel vom fi mai perseverenti si ne vom mari sansele de a atinge reusita, ca gandirea pozitiva ne face viata mai frumoasa, pentru ca ne vom gandi numai la posibilitati, reusite, solutii..

Daca v-a placut, ma gasiti aici si data viitoare....

              Cu mare drag,

          acelasi Gabi Lupu

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.